سردخانه

سردخانه فریونی

سردخانه فریونی

در این مقاله از راوی کالا قصد داریم به بررسی سردخانه فریونی بپردازیم؛ سردخانه فریونی محیطی سرد برای نگهداری مواد غذایی و میوه و سبزیجات و… است. اما چرا باید از مواد غذایی و… در سردخانه ها نگهداری کنیم؟ در محیط هایی مانند سردخانه که دمای پایینی دارند، احتمال رشد باکتری ها و میکروارگانیسم ها که دلیلی بر فاسد شدن مواد غذایی است پایین می اید؛ بدین معنی که دمای پایین رشد باکتری در مواد غذایی را کاهش می دهد و محصولات در مدت طولانی، در سردخانه سالم خواهند ماند. همچنین نگهداری از مواد غذایی در سردخانه فریونی به شما امکان کنترل و تنظیم مواد غذایی، طبق برنامه ریزی می دهد.

با راوی کالا همراه باشید تا با موضوعات مهم در خصوص سردخانه فریونی اشنا شویم. از جمله سردخانه فریونی چیست؟ چه محصولاتی را می توان در این سردخانه نگهداری کرد، کاربردهای سردخانه فریونی و بررسی تفاوت های این سردخانه با سردخانه امونیاکی و… و تمام مفاهیم مربوط به سردخانه فریونی را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

کسب اطلاعات بیشتر

سردخانه فریونی چیست؟

برای دانستن این موضوع بهتر است نخست به این موضوع بپردازیم که سردخانه ها به طور کلی چند نوع هستند؟ سردخانه ها به لحاظ تحرک به دو نوع ثابت و متحرک، و به نوع گاز مصرفی به دو نوع امونیاکی و فریونی تقسیم بندی می شوند. سوالی که اینجا مطرح می شود این است که سردخانه فریونی در نوع ثابت مورد استفاده قرار گرفته و ساخته می شود یا در نوع متحرک؟

سردخانه هایی که از گاز فریون برای کاهش دمای سردخانه استفاده می کنند، معمولا ظرفیت پایینی داشته و به همین دلیل قابلیت حمل و جا به جایی دارند. به طور کلی گاز فریون توانایی خنک سازی  سردخانه های کوچک را دارد و برای استفاده در سردخانه های با وسعت بالا مناسب نیست، زیرا قادر به کاهش دمای سردخانه های ظرفیت بالا نیست. در ادامه به بررسی متراژ استاندارد برای سردخانه های فریونی خواهیم پرداخت.

ظرفیت و متراژ استاندارد برای سردخانه فریونی بسته به نوع و تعداد کالا، فضای مورد نظر شما برای نصب متفاوت است. اما به طور کلی سردخانه فریونی در متراژهای 100 الی 500 مترمربع قابل ساخت است.

از انجایی که سردخانه فریونی بیشتر در ظرفیت های پایین مانند یخچال های قابل حمل و کامیونت ها مورد استفاده قرار می گیرد، هزینه خرید کمتری نسبت به دیگر سردخانه ها نیز دارد. به همین دلیل سردخانه فریونی و قابل حمل مناسب ترین گزینه برای کسانی است که بودجه محدودی داشته و قصد نگهداری از حجم وسیعی از محصولات و مواد غذایی را ندارند.

طراحی و ساخت سردخانه فریونی یکی از پیچیده ترین کارهاست که نیاز به دانش، مهارت و دقت فنی بسیاری دارد تا به درستی طراجی و اجرا شود. خوشبختانه مهندسان راوی کالا با تجربه و دانش فنی کافی، قادرند تا سردخانه‌های فریونی را در ظرفیت ها و انواع مختلف، با ویژگی‌های مورد نیاز مشتریان را طراحی و اجرا کنند. این سردخانه‌ها با استفاده از سیستم‌های خنک کننده پیشرفته و تکنولوژی‌های مدرن، امکان نگهداری بهینه محصولات را فراهم می‌کنند.

مزایای طراحی سردخانه فریونی توسط مهندسان راوی کالا شامل بهره‌وری بالا، صرفه‌جویی در انرژی، حفظ کیفیت محصولات و افزایش عمر مفید آنها می‌باشد. به علاوه، این سردخانه‌ها با توجه به استانداردهای بهداشتی و ایمنی، امکان نگهداری ایمن و بهداشتی محصولات را فراهم می‌کنند.

بنابراین، در صورت نیاز به طراحی یک سردخانه فریونی با کیفیت و کارآمد، می توانید با تماس با کارشناسان راوی کالا از دانش و مهارت انها بهره برده و سردخانه فریونی با بهترین کیفیت و عملکرد را داشته باشید. بنابراین راوی کالا می تواند گزینه مناسبی برای شما باشد.

سردخانه فریونی چیست؟

مزایای گاز فریون

  • بدون بو و غیرسمی؛ گاز فریون برخلاف گاز امونیاک، بدون بو و غیر سمی بوده و در صورت انتشار در محیط سردخانه یا محیط زیست، اسیبی به اطراف وارد نخواهد اورد.
  • عدم وجود تاثیرات محیط زیستی بلعکس به گاز امونیاکی؛ گاز فریون در گذشته اسیب زا و سمی بوده ولی اخیرا با پیشرفت تکنولوژی، گاز فریون خاصیت سمی خود را از دست داده و دیگر خطری برای محیط اطراف ندارد.
  • هزینه ساخت و تعمیرات کمتر؛ سردخانه فریونی به دلیل اینکه در ظرفیت های کوچک ساخته می شود، و نیاز به فضا و تجهیزات کمتری دارد، هزینه ساخت و تعمیر کمتری نیز دارد.
  • پایدار در برابر شرایط مختلف محیطی؛ این نوع سردخانه معمولا در برابر شرایط مختلف محیطی و دمایی مقاومت و پایداری خاصی دارند.
  • سرعت تبدیل بالا از حالت مایع به گاز؛ یکی از عوامل مهم در فرایند کاهش دمای سردخانه، تبدیل مایع به گاز است که باعث خنک شدن محیط می شود. گاز فریون توانایی تبدیل شدن از حالت مایع به گاز در زمان بسیار پایین را دارد.
  • هزینه کمتر؛ استفاده از گاز فریون در سردخانه هزینه‌های کمتری نسبت به گاز امونیاک دارد، زیرا نیاز به تجهیزات اضافی کمتر است و همچنین گاز فریون قیمت کمتری نسبت به گاز امونیاک دارد.

معایب گاز فریون

  • غیرقابل تشخیص بودن نشتی؛ در صورت نشتی ممکن است به دلیل بی بو بودن، قابل تشخصی نباشد.
  • گرمایش جهانی؛ گاز فریون یک گاز گلخانه‌ای است که می‌تواند به تغییرات آب و هوایی و گرمایش جهانی موجب شود.
  • قابل اجرا در ظرفیت های پایین؛ سردخانه فریونی صرفا برای محیط های کوچک پاسخگو می باشد و در صورت نصب در ظرفیت های بالا امکان به وجود امدن خرابی در بخش های داخلی آن وجود دارد.

می تواند مفید باشد

کاربرد سردخانه فریونی

در این بخش قد داریم محصولاتی که در سردخانه فریونی قابل نگهداری هستن را به شما معرفی کنیم. سردخانه فریونی دارای ظرفیت محدودتری به نسبت سردخانه امونیاکی است. به همین دلیل برای نگهداری محصولاتی مانند موارد زیر گزینه مناسب تری است:

  1. مواد غذایی تازه مانند گوشت، مرغ، ماهی
  2. سبزیجات و میوه ها
  3. پروتئین ها و لبنیات مانند تخم مرغ و پنیر و…
  4. محصولات خنک و یخچالی مانند اب معدنی و نوشیدنی های سرد
  5. رطب و خرما

به طورکلی هر محصولی که قابلیت فاسد شدن زودهنگام را داشته باشد و نیاز به دمای پایین برای ایجاد شرایط محیطی ایده ال داشته باشد را در سردخانه فریونی، به شرط انکه ظرفیت سردخانه محدودیت ایجاد نکند، می توان نگهداری کرد.

ساخت سردخانه فریونی

در ساخت سیستم تبرید فریونی چهار بخش اصلی وجود دارد؛ اعم از کمپرسور، کندانسور، شیر انبساط و اواپراتور. این چهار بخش وظیفه کاهش دمای سردخانه را به عهده دارند و اجزای اصلی یک سردخانه به شمار می روند. در ادامه به بررسی وظیفه هر یک به طور خلاصه خواهیم پرداخت.

ساخت سردخانه فریونی

کمپرسور

وظیفه ایجاد فشار در گاز و انتقال آن به کندانسور بر عهده ی کمپرسور است. در اصل وظیفه کمپرسور در سیستم تبرید فریونی، فشردن گاز فریون و تبدیل ان به مایع است. این فشار بالا باعث افزایش دمای گاز می‌شود و سپس این گاز به کمک یک کندانسور خنک شده و به حالت مایع تبدیل می‌شود. این مایع سپس از طریق یک مجموعه لوله‌ها و سیستم‌های خنک کننده به انتهای سردخانه منتقل می‌شود تا دمای محیط را کاهش دهد و محصولات را نگهداری کند.

کندانسور

کندانسور در سردخانه فریونی وظیفه انتقال حرارت از فریون گرمازای کمپرسور به محیط خارجی دارد. این دستگاه با کاهش دمای فریون گرمازای کمپرسور، فریون را تبدیل به مایع می‌کند و از طریق خط لوله‌های خارجی به کمپرسور برگردانده می‌شود. این عمل باعث خنک شدن فریون و افزایش کارایی و عمر مفید کمپرسور می‌شود.

اواپراتور

اواپراتور یا تبخیرکننده در سردخانه فریونی مسئولیت دارد که فریون مایع را به گاز تبدیل کند تا دمای داخل سردخانه را کاهش دهد. این واحد با استفاده از فرایند تبخیر، حرارت را از محیط سردخانه جذب کرده و فریون را تبدیل به گاز می‌کند تا دمای داخل سردخانه پایین‌تر برود. این فرایند باعث خنک شدن محیط داخل سردخانه می‌شود و از حفظ محصولات تازه و ایجاد شرایط مناسب برای نگهداری آنها اطمینان حاصل می‌کند.

هزینه ساخت سردخانه فریونی

هزینه ساخت سردخانه فریونی بر اساس چندین فاکتور قیمت گذاری می شود. برای مثال ابعاد و حجم سردخانه بر حسب مترمکعب، ظرفیت اواپراتور و کندانسور، برند کمپرسور، ظرفیت بارگیری برحسب تن، و هزینه نصب آن از جمله مواردی هستند که نقش مهمی در تعیین قیمت یک سردخانه دارند. اما به طور کلی اگر بخواهیم کمترین الی بیشترین قیمت سردخانه را ذکر کنیم، باید بگوییم که کمترین قیمت ساخت سردخانه برای کوچکترین مدل آن حدودا 230 الی 250 میلیون تومان و بیشترین قیمت برای ساخت سردخانه چیزی حدود 1.400 الی 1.700 میلیارد تومان می باشد. لذا برای قیمت گذاری دقیق ساخت سردخانه باید با کارشناس تماس حاصل نمایید و پس از انجام بررسی های لازم و تخمین هزینه، اقدامات لازمه را انجام دهید. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره قیمت ساخت سردخانه فریونی می توانید با شماره 09126666130 تماس حاصل نمایید.

سخن پایانی

در این مقاله از راوی کالا به بررسی نکاتی درباره سردخانه فریونی پرداختیم؛ گفتیم که سردخانه فریونی چیست و چه کاربردهایی دارد. مزایا و معایب آن را نیز ذکر کردیم و در نتیجه هزینه ساخت سردخانه فریونی را نیز به طور مختصر توضیح دادیم. لذا برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با کارشناسان و مهندسان راوی کالا تماس حاصل نمایید.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *